Simblogg

Senaste inläggen

Av Amelia - 20 december 2012 23:19

Så var det jullov! (det var avslutning på ungefär 2 timmar imorse) Jag fattar knappt att det var den allra sista julavslutningen för oss i 9:an, nästa december går jag ju i gymnasiet!    Jag fick rätt bra betyg faktiskt, det lönade sig att plugga hårt dag ut och dag in, hehe!


Okej, nu får det vara slutpratat om skolan. Jag har lite goda nyheter till er som gillar Sharps och de andra historierna: de kommer tillbaka! Det och en hel del annat har legat nere rätt länge nu.

Dock kommer jag vara ganska upptagen med  förberedelser och julklappsinköp inför julafton, så jag kommer nog inte blogga särskilt mycket nu så nära inpå julafton på måndag. Men efteråt så kommer jag säkerligen (hoppas jag) att ha The Sims 3 Årstider i min hand, och då kommer historierna att sätta igång igen!

 

Historien om Sharps- onsdag 26/12 (eller torsdag 27/12, vi får se)

 

Livet på ett stuteri- lördag 29/12 (ändrat eftersom jag har inte fått så mycket sömn inatt, det är inte bra att sitta och spela när man fått dåligt med sömn. Särskilt för epileptiker som jag.)

 

Tiaras liv- måndag 31/12 (eftersom vi ändå inte gör särskilt mycket innan fyrverkerierna vid midnatt, då kan jag passa på att skriva)

 

Historien om Tina Char- obestämt datum, men strax efter nyårsafton i alla fall.

 

Familjen Monty- obestämt datum.

 

Missade jag någon historia nu? jag tror inte det, eller?

 

 

En liten bild jag tog när jag spelade med en av mina "privata" familjer. Personligen tycker jag att den är jättesöt, det var bland annat därför jag satte den på headern också!   

 

Okej, då hoppas jag att ni har ett trevligt jullov.

 

God jul och gott nytt år, önskar jag er alla!

ANNONS
Av Amelia - 19 december 2012 16:58

Okej, jag vet att vintern började för ett bra tag sedan. Men det är först nu jag lyckades få till en ny design till bloggen, en design som matchar vinterns färger lite bättre.

Det är kanske inte direkt den bästa någonsin, men den får duga ett tag. När jag får Sims 3 Årstider så kan jag nog åstadkomma en bättre design och header än den jag har nu, men jag gjorde så gott jag kunde.

 

Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar!

                                                  


ANNONS
Av Amelia - 16 december 2012 16:57

Hejsan, alla läsare! Jag är verkligen ledsen för att det där tipset jag skulle publicera den 11/12 inte har kommit ännu, men jag har suttit med den sista läxan för terminen och varken kunnat spela eller blogga.

Men nu är den klar, så jag tar tillfälle till akt och skriver ett inlägg, och varna er för en ganska (för mig) nyupptäckt bugg som kan förekomma med vissa Custom Content. Jag tog en bild på resultatet av ett klädval till barnsimmar!

 

Wow, från söt till läskig på mindre än 5 sekunder! XD

Jag varnar er för dessa Custom Contents, både utstyrseln och skorna gör dem konstiga. Man ser ingen skillnad när barnsimmen har både utstyrseln och skorna, men om ni bara har skorna så ser ni vad jag menar. Glömde ta en bild på det, dock.

Detta kan även sega ner spelet något otroligt märkte jag. Men först och främst, om ni inte vill riskera att simmen ser ut sådär när den t.ex övergår från småbarn till barn, så jag avråder er från att ladda ner det. Avinstallera det så snart som möjligt annars! 


Ni bestämmer såklart om ni vill att era simmar ska se ut så här eller inte, men jag avråder er från att ladda ner/behålla det.

Detta kanske ser fint ut på vuxna, men var försiktiga; det kan sega ner ditt sims ordentligt, om det inte gör det så får det i alla fall simmarna att se ut sådär.

 

Avinstallera dessa genom att öppna startprogrammet, klicka på "installerat innehåll". Leta upp dessa, markera dem och klicka på "avinstallera". Men se helst till att ingen av dina simmar har det här på sig i någon av klädstilarna innan du avinstallerar det.

 

Jag vet att det här var ett kort och tråkigt inlägg, men jag kände mig nästan tvungen att uppmärksamma er på att ni kan få den här buggen om ni har detta Costum Content.

 

Nästa inlägg kommer inom kort, missa inte det! Lämna gärna en kommentar.

    

                                       

Av Amelia - 10 december 2012 17:25

Hejsan, alla bloggläsare! Här kommer ett ganska praktiskt tips till dem av er som är medlemmar på TheSims3.com. Ni (och även jag själv) har säkert laddat ner någon snygg sim från exchange, men sedan upptäckt att det har kommit något oönskat innehåll, eller t.ex något plagg som du inte gillar tillsammans med simmen.

Du ser en sim med t.ex ett makalöst vackert hår som du faller pladask för.

  

Den här frisyren föll jag pladask för och laddade ner simmen. Men utan att märka det, fick jag även de där sandalerna med rosetter (som jag personligen inte gillar). 

Men jag vill ju inte förlora hela simmen, inklusive den där fina frisyren (tro mig, det var inte lätt att hitta en sim med just den frisyren!)

 

Men ett annat exempel är detta:

 

Vad i alla simmars namn är det där för frisyr?? ser ut som en billig kopia av frisyren hon har till sina andra kläder- tjockt, vågigt hår och ett hårband.

Det här säkert samma frisyr, eller SKA vara det i alla fall. Men något gick tydligen snett.

 

 

Så vad ska man göra då? avinstallerar man simmen så försvinner oftast den fina frisyren eller kanske de fina kläderna. Vad det än är som man vill ha kvar, så finns det ett mycket praktiskt sätt att fixa till det. 

 

Men då behöver du förstås ett konto på TheSims3.com och dessutom tillgång till internet.

 

Det är nu jag ska visa hur du gör för att behålla det du vill ha och bli av med det du inte vill ha!

 

Vi börjar med en slumpad sim och gör om honom/henne. Ge honom/henne t.ex frisyren du vill behålla, eller kanske en snygg topp (vad vet jag?).

Resten ska vara standardföremål, d.v.s från grundspelet eller något expansionspaket. Se till att simmen har allt du vill behålla. (Men kom ihåg att det custom content som du vill behålla helst ska finnas med simmen du laddade ner från början.)

När simmen är klar är det dags att ladda upp den på exchange. 

 

(Bilden är lite suddig, jag vet.)

För er som inte vet hur man delar ut en sim (eller något annat) till exchange, så är det bara att klicka på ikonen i mitten.

 

(Det där är simmen jag gjorde, men du får göra en egen. Det där är bara mitt lilla exempel!)


När exporten är klar, stäng av ditt sims och öppna startprogrammet. Klicka på "uppladdningar" och markera sedan simmen du skapade nyss. Klicka på "Ladda upp" och vänta tills den är uppladdad och klar.

Gå sedan till TheSims3.com och ladda ner samma sim.

 

När du laddat ner simmen och installerat den i spelet, ska du klicka på "installerat innehåll". Scrolla ner i listan tills du hittar den gamla simmen. Markera den och klicka på "avinstallera" för att ta bort simmen från ditt sims. Den ska ersättas med den nya.

 

För att vara riktigt säker på att den gamla simmen är borta, klicka på "nedladdningar".

 

Markera den gamla simmen och klicka på "radera", då försvinner filen från mappen "downloads" som du nog har sparat på din dator.

(Bara så ni vet, att ladda ner t.ex en sim är att lägga till en fil i spelet, om man ska vara riktigt exakt.)

 

Det blev visst bara ett inlägg idag, men jag hoppas ni har nytta av det här tipset, kommentera gärna! Får väldigt sällan nya kommentarer numera... :(

 

I alla fall, ha det bra och missa inte nästa tips som jag kommer publicera imorgon.   

Av Amelia - 9 december 2012 22:49

Jag ska strax lägga mig, men först publicerar jag del 4 av min machinima. Jag rekommenderar att du tittar de andra tre delarna av säsong 3, om det är första gången. Del 1 Del 2 Del 3


Gråa bilder är minnesbilder, de i färg är nutid. Precis som förut så finns ingen text, så ni får kommentera vad ni tror hände.

 

                                       

 

Fritt fram för era kommentarer, jag vill veta vad ni tror hände i denna del. Tack på förhand för era kommentarer!

 

(Jag vet att hunden är lite magrare ut än den gjorde i de föregående delarna, fattar inte varför den plötsligt ser ut sådär. Hon var sån när jag laddat hushållet.)Av Amelia - 8 december 2012 16:56

Här kommer fler bilder från legacy-utmaningen "Perfect Genetics", men även en vacker landskapsbild som jag lyckades ta på köpet.

 

Sabrina mår illa på grund av graviditeten.  

Nytt hem!  

Romantik under stjärnhimlen.

 

Andrew misslyckades med frukosten, istället började det brinna!

 

 

Tack vare brandkåren, städerskan och Andrew själv, klarade alla sig helskinnade. Men det var inte det enda som hände den morgonen.

 

Så fort branden var släckt, fick Sabrina värkar- dags att föda!

   

Och så var deras första barn fött, en liten flicka vars namn blev Kate. Nu ska vi bara hoppas att deras nya dotter har fått de rätta generna: lila hår och rosa ögon. Om inte, får Sabrina lov att bli gravid igen.

Kates egenskaper är Virtuos och Lyhörd, de slumpades fram naturligtvis. 

 

Lämna gärna en kommentar eller två!   Av Amelia - 7 december 2012 23:38

Jag har spelat sims 3 hela dagen lång nu, och nu kommer jag ihåg varför sims 3 är så bra; man kan göra så mycket! fast det är synd att jag inte har det senaste- årstider.

Jag har kollat på utmaningen som Fanta (Fantasims3) skrev om, "Perfect Genetics". Jag blev inspirerad och bestämde mig för att göra ett försök. Jag gjorde en sim med lila hår och rosa ögon.

 

Detta är alltså min grundsim, så ser hon ut. Hon heter Sabrina Fire!

Jag skapade den perfekta killen åt henne (jag tycker att han blev ganska bra). Men eftersom fusk var mot reglerna så tog det lång tid innan de blev förälskade. 

Men naturligtvis så skulle mitt sims lägga av innan jag hann spara, så jag fick börja om minst 3 gånger, jobbigt!

 

Här ser ni hur han blev, Andrew Fire (f.d. Joné).


Och nu, eftersom det tog så lång tid innan de gifte sig, så hann Sabrina vara med om en massa saker, och jag råkade även ut för min första zombie-attack. Fast, "attack" är nog för mycket sagt.

Här kommer en bildbomb!

                         

Är jag den enda som märkt att alla möbler i din sims hem lyser grönt vid fullmåne? Spooky...  tänk att jag inte märkt det förren nu!

                             

Fler bilder kommer troligtvis imorgon. Då kommer antagligen bilder på Sabrinas och Andrews barn. Ja, Sabrina är gravid nu!

God natt, kära bloggläsare!

                       

               Och glöm inte att kommentera, så är ni schyssta!

 


Av Amelia - 6 december 2012 18:30

Nu äntligen har jag klarat det sista provet innan jullovet, jag hoppas i alla fall att kemiprovet var det sista... Men hur som helst, imorgon är det studiedag så jag är ledig! Toppen!!

                                  Nu har jag en bra nyhet både för er och för bloggen...

Imorgon ska jag minsann starta mitt sims igen... det blir garanterat nästa del av min machinima, den har legat nere jättelänge! ni kommer ihåg vad som hände sist? hon trodde att hon såg sin hund utanför fönstret, men det var bara inbillning. Vilka vill se en fortsättning? 

                                     

                        Men jag har även en tråkig nyhet...


Jag har inte The Sims 3 Årstider, och jag kommer knappast få det förren till jul   mina pengar räcker knappast till ett sims.

 

Historierna kommer sätta igång igen snart, vilken vill ni ha först? skriv en kommentar i fältet. 

 

Gammal bild på två älvor i mitt sims... ja, det fick bli en gammal bild. Just nu har jag inga nya att bjuda på, men det kommer nya imorgon, som sagt!

 

Nu ska jag ta det lite lugnt resten av kvällen... härligt att kunna slappa utan att behöva tänka "Jag måste plugga inför morgondagens prov!" eller något i den stilen! 

Detta handlade inte så mycket om sims, jag vet. Men imorgon blir det uppdatering, be prepared for lots of reading, guys!

 


                                               
 Uppdatering 

                                                           Fredag 7/12 kl. 12:12

Jag ska alldeles snart starta sims 3, men jag ska uppdatera  först. Under tiden så kan ni titta på den här sims 3 videon jag hittade på YouTube!

                  

Det är Set Fire To The Rain av Adele. Hoppas ni gillar låten och videon lika mycket som jag gör!                                                           

Presentation


Välkomna till min blogg!
Denna blogg har varit aktiv i 4 år och har nu blivit en frågeblogg. Jag kommer alltså inte skriva fler inlägg, men jag besvarar fortfarande frågor. Så fråga på! :)

Statusinformation

Nuvarande status:

Jag är: online/offline! 

-

 

Kommande: -

Veckans blogg

Det finns ingen tävling på bloggen för tillfället.

Era kommentarer är viktiga!

Din kommentar är viktig både för bloggen och för mig.

Era kommentarer får mig att vilja fortsätta blogga, så glöm inte att kommentera--även om inlägget kanske inte är världens mest intressanta.

 

De enda kommentarer som tas bort är reklam, spam eller klagomål som inte bygger på något. Har du ett klagomål, så vill jag alltså att du även skriver och motiverar för mig varför du tycker så. Då kan jag tänka på det till nästa gång.

Innan du frågar eller kommenterar:

                    Frågor
Jag svarar på frågor så snabbt jag kan, men jag vill att ni tänker på detta innan ni frågar:

1. Ställ inte samma fråga flera gånger.
2. Spam eller löjliga frågor kommer att tas bort. 
3. Se till att du fått med allt innan du skickar frågan.
4. Se till att helst använda skiljetecken i dina meningar.
5. Jag lägger inte ut installationskoder på bloggen, ber du om en kod skickar du din fråga via mail, skicka frågan till Amie.phl@Gmail.com 
   

            Kommentarer
1. Spam eller löjliga kommentarer kommer att tas bort.

2. Använder du min blogg för att sprida reklam för din eller någon annans blogg, löper du risken att blockeras.

3. Klagomål, grov kritik eller elakhet kommer att tas bort.

4. Om uppdateringen försämras, påminn mig lugnt och sansat istället för att häva ur dig elakheter. 

5. Kommentera inlägget, inte om saker som inte alls har med inlägget att göra!

Fråga mig något om sims!

393 besvarade frågor

Omröstning

Ser du fram emot Sims 4?
 Absolut!
 Ja, antar jag.
 Kanske...
 Nej, sims 3 är redan så bra.
 Jag spelar inte ens sims!
 Sims 4?

Senaste inläggen

Do you need a translation?

If you need a translation, just select your language in the menu below to translate my blog:

Följ bloggen

Följ Simblogg med Blogkeen
Följ Simblogg med Bloglovin'

Gästboken

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015
>>>

Arkiv

Tidigare år

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se