Simblogg

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2013

Allt om sjöjungfrur (Semesterparadis)

Av Amelia - 30 augusti 2013 12:40

Hejsan, alla fina läsare! Nu har jag äntligen chansen att skriva inlägget om sjöjungfrur, yey!    Jag försökte ta med allt man kan göra som sjöjungfru samt vad man ska akta sig för, så läs noga.


Eftersom det är ganska nytt med sjöjungfrur, så börjar vi från början med skapa en sim och förvandla honom/henne till en sjöjungru/triton.

 

Börja med att skapa en mänsklig sim. 

Tips! Om du vill ha en sjöjungfru snabbt, så välj en livsönskan som är lätt att uppfylla; t.ex "Bada i pengar", allt du behöver göra är att skriva "Motherlode" i fuskrutan och trycka på enter. Det gjorde jag!

 

När simmen ar flyttat in så är det dags att skriva in "motherlode" eller fusket som ger massor av livslång lycka (vad var det nu det var...?)

I alla fall, scrolla neråt i listan med belöningar tills du hittar "sjöfolkskelp" som jag visar på bilden här ovan.  

Nu finns sjöfolkskelpen i simmens katalog. Klicka på den och välj "ät kelp".  

Förvandlingen till sjöjungfru/triton tar en liten stund, hur länge beror dock på hur snabb datorn är.

 

That's it! När förvandlingen är färdig har simmen fiskfjäll på benen när han/hon är på land. Så fort simmen kommer i vatten så får han/hon sin sjöjungfrufena.

 

Sjöjungfrur simmar på ett annat sätt än vanliga de vanliga simmarna. "Simmarna simmar på ett annat sätt än vanliga simmar, lol! ;) Många simmar där, haha!   

För att få en bättre utsikt över själva fenan, så måste hon/han dyka ner under vattnet, vilket de bara kan göra vid valfri dykplats. (Du ser var dykplatserna är genom att titta på stadsvyn, om du inte vet var de är)

 

Alla sjöjungfrur får exakt samma fena med samma färg och allting. Samma sak gäller tritoner, de får samma fena och färg, vilket är ljusblå fena. Men man kan anpassa färgen på fenan, men det tar vi upp lite senare.


                                      Äter sjöjungfrur och tritoner vanlig sim-mat?


De kan äta vanlig mat, men blir inte speciellt mätta på det. Tur att det finns gott om fisk, krabbor och vanlig kelp som de kan fånga nere på havets botten. Sånt blir de mer mätta på.

 


Här har min sjöjungfru precis fångat sin middag, vilket är en liten bläckfisk.

 

De kan även hitta gömda skattkistor under vattnet, men det kan ju dykare också göra.


                          Finns det något som bara sjöjungfrur och tritoner kan göra?

 

Absolut, flera saker till och med.

 

De kan prata under vattnet, både med andra sjöjungfrur/tritoner och till och med djuphavsdykare. De kan stanna under vattnet hur länge som helst och blir aldrig attackerade av hajar. Men håll ett öga på energimätaren dock, de kan inte sova under vattnet såvitt jag vet.

 

Sjöjungfrur och tritoner kan även ha myspys eller skaffa barn i vilken undervattensgrotta som helst. Men det finns en liten skillnad när det gäller sjöjungfrugraviditeter. De kommer inte få humöreffekten "gravid" under graviditeten, till skillnad från vanliga simmar och vanligt woohoo i en säng.

Medan sjöjungfrun är gravid så kan hon inte dyka, bara simma omkring vid ytan.

Barnets fena kommer inte synas förrän han/hon har blivit tonåring.

 

Som jag nämnde tidigare, så kan man ändra färg på fena och snäckskal (ni kan nog gissa vad jag menar med snäckskal). Klicka på en spegel och välj "ändra fjällfärg" inte "ändra utseende".

 

Här har jag ändrat min sjöjungfrus fjäll och snäckskal. Jag tyckte att orange, guldgult och rött passade hennes vanliga hudfärg.

 

Men tydligen blev den riktiga fenan mer orange än guldgul under vattnet. Nåja, det funkar också! 

Liksom djuphavsdykare så kan även sjöjungfrur/tritoner utforska grottor.

 

Om sjöjungfrun/tritonen har träffat på andra sjöjungfrur och tritoner, så kan man alltid försöka signalera till dem för att bjuda över dem, men bara om de är tillgängliga för tillfället.

Dessutom så kan man bara signalera från hemtomten, inte från någon annanstans i staden. Oavsett om simmen är i närheten av vatten eller inte, man kan bara signalera från hemtomten!

  

Se upp så inte sjöjungfruns/tritonens fuktighetsmätare går ner i botten. Om den gör det så blir han/hon uttorkad och då måste någon annan återfukta honom/henne inom tre timmar, annars kommer liemannen på besök. För att förhindra att fuktighetsmätaren går ner i botten så måste sjöjungfrun/tritonen vara i vattnet regelbundet, ett dopp i en swimmingpool funkar också.

Och se dessutom till att simmen inte är i solen för länge när den står högt och det är varmt, då torkar de ut ganska fort och kan till och med börja brinna.

 

         Jag vill inte att min sim ska vara en sjöjungfru/triton längre, vad ska jag göra?

 

Inga problem, se till att sjöjungfrun/tritonen undviker havsvatten (saltvatten) ett tag. Då kommer han/hon att tappa sina fjäll och bli en vanlig sim igen.

 

                                                                   Ett extra tips:

 

Köp den livslånga belöningen "permanent sjösim", då kan sjöjungfrun/tritonen vara på land mycket längre utan att bli uttorkad och tappar inte sina fjäll av saltvattenbrist.

 

 

Ha så kul med din sjösim, och glöm inte att gilla och kommentera inlägget, det skulle uppskattas!

 

Nästa inlägg kommer när jag får tid över. Jag har fått ett önskemål om att visa hur man bygger husbåtar, så självklart ska jag skriva om det någon gång. Har ni några fler önskemål? Let me know!

 

                                             Ha det så bra!

                                           

                                           Hejdå, allihopa!

                                                          
 
 
Saga

Saga

6 september 2013 14:46

Kul att u är tbx :) Bra inlägg :)))))!

http://sagabieber.bloggplatsen.se

 
molys

molys

22 september 2013 15:09

hur får man den där fusk grejen och kan du göra en del av sharps

http://sverige

Amelia

23 september 2013 10:31

(Använder min gymnasiedator, jag är inte hemma just nu)

Vilken fuskgrej? Man öppnar fuskrutan genom att hålla in ctrl shift och C, skriv in fusket shazaam (om jag inte minns fel, för det fusket funkar inte för mig)

Jag ska göra nästa del av Sharps, eventuellt. Men nuförtiden är jag alltid upptagen, eftersom jag går i gymnasiet nu.
Dock kanske jag hinner med Sharps när höstlovet börjar, men definitivt inte innan dess.

 
Ingen bild

MollanPollzan

23 september 2013 12:41

Awesome :D

 
Ingen bild

evelinamyrvold

8 juli 2014 00:24

hej! vet du om samma saker gäller med vampyrer, alltså om man inte vill vara vampyr längre? kan man du undvika att dricka blod eller någonting och bli en vanlig sim igen?

Amelia

8 juli 2014 17:48

Vampyrer kan köpa ett speciellt elixir på forskningsstationen. Jag har publicerat några sådana bilder i detta inlägg: http://simblogg.bloggplatsen.se/2011/11/03/6584347-snart/

 
Ingen bild

evelina myrvold

8 juli 2014 00:25

vet du varför man inte kan sätta ut hus på de upptäckta öarna på isla paradiso? eller går det ens?

Amelia

8 juli 2014 17:37

Jag är inte så säker på om det går att göra. Men innan man kan placera ut hus någonstans, så måste man först placera ut själva bostadstomten. Det gör du genom att klicka på knappen "tomtredigerare" som man kommer åt i "ändra stad-läget". Välj en tomt och placera ut den någonstans i världen. Sedan kan du placera ut ett hus. Prova det på de upptäckta öarna, om du inte redan har gjort det.

 
Maria Andersson

Maria Andersson

31 mars 2015 20:54

Jag älskar dig jag har försökt med allt för att ändra fenan på min Triton men jag har inte trott att det bara var att klicka på en spegel

http://Jag har ingen blogg

Amelia

31 mars 2015 21:28

Tack för de orden, Maria. De värmde! :)

 
Maria Andersson

Maria Andersson

31 mars 2015 20:58

Hej jag igen jag har 15 sims 3 + sims 4 och jag är bara 10. Jag undrar hur man använder metorit mangneten i in i framtiden?

http://Jag har ingen blogg

Amelia

31 mars 2015 21:29

Nu förstår jag inte riktigt vad du menar. :/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amelia - 13 februari 2015 21:55

Hej allihopa!  Nu har det gått väldigt lång tid sedan jag skrev sista inlägget. Men som ni kanske har räknat ut så har jag slutat att blogga. Detta av flera anledningar:  1. Min stationära dator som alla mina simsspel är installerade, är helt kap...

Av Amelia - 26 maj 2014 15:15


Hej, allihopa.        Det har nu gått flera månader sedan senaste inlägget, jag vet. Men jag funderar faktiskt på att sluta blogga, tråkigt nog. Nåja, jag kanske inte slutar helt. Jag vill inte ta bort bloggen, för det vore synd att kasta bort allt...

Av Amelia - 3 januari 2014 18:30

Hejsan, allihopa! Nej, ni ser inte i syne- här kommer faktiskt del 14 av Tiaras liv. För att gottgöra att jag inte uppdaterat på länge, så gjorde jag en extra lång del som nyårsspecial precis som förra delen var en påskspecial, minns ni? I alla fall,...

Av Amelia - 1 januari 2014 17:47

Hejsan, allihopa. Japp, jag vet att jag inte har bloggat på evigheter, men jag har mina skäl. I alla fall, nu är det nytt år igen (2013 gick riktigt fort, tycker ni inte?). Jag fick Sims 3 In I Framtiden i julklapp, men har nyss börjat spela det. Jag...

Av Amelia - 6 november 2013 21:19


Hejsan, allihopa! Jag är hemskt ledsen för att jag inte har bloggat på nästan en månad, och ja, lovet är slut. Jag trodde att jag skulle få en stund över på lovet, men vi gjorde så mycket nästan varenda dag så bloggandet blev inte av. I måndags tänkt...

Presentation


Välkomna till min blogg!
Denna blogg har varit aktiv i 4 år och har nu blivit en frågeblogg. Jag kommer alltså inte skriva fler inlägg, men jag besvarar fortfarande frågor. Så fråga på! :)

Statusinformation

Nuvarande status:

Jag är: online/offline! 

-

 

Kommande: -

Veckans blogg

Det finns ingen tävling på bloggen för tillfället.

Era kommentarer är viktiga!

Din kommentar är viktig både för bloggen och för mig.

Era kommentarer får mig att vilja fortsätta blogga, så glöm inte att kommentera--även om inlägget kanske inte är världens mest intressanta.

 

De enda kommentarer som tas bort är reklam, spam eller klagomål som inte bygger på något. Har du ett klagomål, så vill jag alltså att du även skriver och motiverar för mig varför du tycker så. Då kan jag tänka på det till nästa gång.

Innan du frågar eller kommenterar:

                    Frågor
Jag svarar på frågor så snabbt jag kan, men jag vill att ni tänker på detta innan ni frågar:

1. Ställ inte samma fråga flera gånger.
2. Spam eller löjliga frågor kommer att tas bort. 
3. Se till att du fått med allt innan du skickar frågan.
4. Se till att helst använda skiljetecken i dina meningar.
5. Jag lägger inte ut installationskoder på bloggen, ber du om en kod skickar du din fråga via mail, skicka frågan till Amie.phl@Gmail.com 
   

            Kommentarer
1. Spam eller löjliga kommentarer kommer att tas bort.

2. Använder du min blogg för att sprida reklam för din eller någon annans blogg, löper du risken att blockeras.

3. Klagomål, grov kritik eller elakhet kommer att tas bort.

4. Om uppdateringen försämras, påminn mig lugnt och sansat istället för att häva ur dig elakheter. 

5. Kommentera inlägget, inte om saker som inte alls har med inlägget att göra!

Fråga mig något om sims!

394 besvarade frågor

Omröstning

Ser du fram emot Sims 4?
 Absolut!
 Ja, antar jag.
 Kanske...
 Nej, sims 3 är redan så bra.
 Jag spelar inte ens sims!
 Sims 4?

Senaste inläggen

Do you need a translation?

If you need a translation, just select your language in the menu below to translate my blog:

Gästboken

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se